[email protected] Leden

‹ Naar het overzicht

V&VNVS: Informatiemateriaal verpleegkundig specialist

Informatiemateriaal verpleegkundig specialist

https://venvnvs.nl/2018/06/02/informatiemateriaal-verpleegkundig-specialist/ 

02 juni 2018

De verpleegkundig specialist is niet meer weg te denken uit het Nederlandse zorglandschap. Dat werd afgelopen donderdag nog eens duidelijk op het Symposium Taakherschikking dat door V&VN VS samen met NAPA en de Federatie Medisch Specialisten werd georganiseerd. De zelfstandige bevoegdheid, het regiebehandelaarschap en het vermogen tot samenwerken met patiënten en andere professionals zijn daarbij bijzonder belangrijk.

Om het beroep van verpleegkundig specialist beter over het voetlicht te brengen, is door bestuurslid Andrea van den Dool in de afgelopen maanden hard gewerkt aan het vervaardigen van informatiemateriaal over de verpleegkundig specialist. Ook is uitvoerig feedback gevraagd aan diverse betrokkenen uit het veld, zowel AGZ als GGZ, alsmede opleidingen en communicatieadviseurs. Dit heeft geresulteerd in een drietal producten:

  • een folder voor patiënten/cliënten (zorgvragers)
  • een folder voor samenwerkingspartners (zoals medisch specialisten of leidinggevenden)
  • een geactualiseerde factsheet voor samenwerkingspartners

Deze drie producten zijn vanaf heden digitaal beschikbaar voor verpleegkundig specialisten en andere belangstellenden om te verspreiden, bijvoorbeeld binnen hun eigen instelling.

In aanloop naar de ICN NP/APN Conference van 26-29/8 in Rotterdam wordt de factsheet ook vertaald in het Engels en het Duits. Zodra deze versies beschikbaar zijn, worden deze ook digitaal beschikbaar gesteld.

Folder Verpleegkundig Specialist (samenwerkingspartners)

Folder Verpleegkundig Specialist (zorgvragers)

Factsheet Verpleegkundig Specialist (definitief)

N.B. Voor het uitprinten van de folders en de factsheet zodat deze leesbaar zijn als een boekje, dient u (de afdeling communicatie in uw instelling) na te gaan welke instellingen bij het afdrukken veranderd moeten worden.

 

VS VPH op Twitter